Met medische pigmentatie, ook wel bekend als dermatografie, wordt door middel van kleine naaldjes, pigment net onder de opperhuid in de lederhuid geplaatst. Medische pigmentatie is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.
Met medische behandelingen worden natuurlijke resultaten behaald, zonder ingrijpende operaties.
In tegenstelling tot permanente make-up (PMU), heeft medische pigmentatie veelal een camouflerende en verhullende functie. Zo kan het bijvoorbeeld ingezet worden om te verhullen dat u geen wenkbrauwhaartjes heeft, door deze juist op een zeer natuurlijke wijze na te bootsen. Hierbij is het bij mannen belangrijk de wenkbrauw juist niet te gestileerd te maken.
Toepassingen
- tepel- en tepelhofpigmentatie (na borstreconstructie);
- camouflage van littekens;
- camouflage bij pigmentverlies van de huid;
- vorm geven aan een hazelip (schisis);
- alopecia areata (haarverlies op het hoofd en in het gezicht).
Mannen en medische pigmentatie
Veel gevraagde behandelingen voor mannen zijn onder andere wenkbrauwen met de 3D-techniek (bij alopecia areata of hele lichte wenkbrauwen), het iets donkerder maken van de wimperrand indien er geen haartjes zitten (alopecia areata) scalppigmentatie (bij kaalheid) of camouflage van littekens.
Hoe verloopt de behandeling?
Voordat de behandeling begint, worden de te verwachten resultaten en de verschillende technieken uitgebreid met u besproken. Daarna wordt een behandelplan opgesteld. Afhankelijk van de toepassing bespreken we het te verwachten aantal behandelingen en de kosten. Evenals permanente make-up wordt de medische pigmentatie ook in meerdere behandelingen geplaats. Tussen de behandelingen zit een genezingsperiode van ongeveer zes weken. Pas daarna volgt de volgende behandeling. Op deze manier kan de huid goed herstellen en wordt de pigmentatie langzaam opgebouwd voor een natuurlijk ogend resultaat.
Kijk snel bij FAQ voor uitgebreide informatie omtrent de behandelingen en het verloop